Секој може да биде секојдневен суперхерој, без оглед на нивната професија. Совршен пример што илустрира дека оваа поговорка е практична, не само теоретска, е бразилскиот стоматолог Фелипе Роси.

Тој ја основа невладината организација Por1sorriso и патува низ светот, враќајќи им насмевки на некои од најсиромашните луѓе на планетата. Тој и неговите колеги бесплатно ги поправаат забите на поединците со ниски приходи.

Собравме неколку инспиративни и убави фотографии кои покажуваат како луѓето гледале пред Роси да им помогне, и како изгледале подоцна. На сликите е прикажано колку стоматолозите можат да помогнат да се врати самодовербата на луѓето и да им се даде надеж дека можат да се борат за подобар живот.

Сподели на Facebook
пати видено