Руби Холт добила предвремен роденденски подарок само неколку седмици пред нејзиниот 101 роденден. Руби за првпат во нејзиниот живот доби можност да допатува до брегот и да ги брцне нозете во водите на океанот.

Поголемиот дел од нејзиниот живот таа го минала во руралниот дел на Тенеси, собирајќи памук и одгледувајќи ги нејзините четири деца (надживувајќи три од нив). Благодарение на некои добри луѓе од нејзиниот старечки дом, нејзината желба да го почувствува благото ветре крај океанот најпосле се остварила.

Сподели на Facebook
пати видено