Овој неверојатно зачуван примерок на Mercedes-Benz 300SL Gullwing беше претставен во центарот на Мерцедес во Калифорнија, САД. Мерцедесот стоел во гаража од 50-тите години на минатиот век до денес. Сите делови, дури и гумите му биле оригинални, што ја кренало неговата цена до неверојатни 1 милион долари. Раставрацијата на автомобилот ќе чини околу 800.000 долари, по што ќе биде како излезен од фаабрика.

Сподели на Facebook
пати видено