Капата со помош на камери го скенира теренот, софтверот го анализира и со помош на вибрации го предупредува слепото лице доколку на патот има некаква опасност. Проектот го направил во рамките на технолошкото училиште, а користел мини компјутер Ардуино наменет за едукативни цели. Еве ви линк доколку сакате да си купите или да ја разбудите креативноста на вашите деца. Исто така можете да го погледнете и популарниот Rapsberry PI.

izobritatel_01

izobritatel_02

izobritatel_03

Сподели на Facebook
пати видено