Кога сочувствителната патничка од Канада, Меган Пенман, го открила ова кутро кученце како ги влече неговите парализирани нозе на една плажа во Тајланд, знаела дека едноставно мора да му помогне, по секоја цена. Така започнала убавата и надежна приказна за кутрето Лео, параплегичниот скитник кој бил донесен во Канада, каде што нашол нов топол дом исполнет со љубов.

Според проценките, Лео не ќе успеал да преживее уште еден месец оставен сам на себе. Кога видела дека никој во Тајланд не сака да го прибере кучето, Меган решила да го земе со себе.

„Го најдов малечково на плажа во Тајланд како го влече наоколу своето парализирано тело.“

l01

„Ќе беше мртов за еден месец ако не го бев зела со мене“ – напишала Меган.

l02

„Не можев да најдам спасители во Тајланд, па решив да го земам со мене во Канада“.

l03

Лео додека чека за третман кај тајландски ветеринар

l04

Лео има скршен `рбет и никогаш повеќе нема да прооди.

l05

По два месеци конечно подготвен за пат!

l06

Еве го во новиот привремен дом.

l07

Поради ветеринарните трошоци, Меган морала да му најде нов постојан дом.

l08

Со тие мили очи, нема да чека многу долго.

l09

Лео исто така бил подложен на операции поради проблеми со неговите мочни патишта.

 

l10

l11

l12

Лео ќе мора да носи пелени додека да се среди проблемот со мочните патишта.

l13

Џејми се согласи да го посвои Лео.

l14

Лео повторно може да оди со помош на количка и обожава тоа.

l15

l16

Сподели на Facebook
пати видено