Летале Србин, Словенец и Македонец со авион, кога наеднаш откажале моторите и почнал да паѓа авионот. Се вртат тројцава и гледат два подобрана.
Словенецот вика:
– Слушајте луѓе, ние сме мала држава,плус најпаметни,јас мислам заслужувам еден подобран.
– Во право си, вика Србинот, грабнува еден подобран му го дава на Словенецот и овој скока.
– Што праиме сега ние двајца, а само еден подобран, прашува Македонецот.
Србинот одговара:
– Не бери гајле, имаме два подобрана. На Словенецот му дадов празна торба, тој е паметен до доле ќе смисли нешто.

Автор: Бранко Анакиев

Сподели на Facebook
пати видено