Атлетичарката Анастасија Сајдашева од московскиот регион им прогласи војна на уништувачите на човечкото тело на еден необичен и прилично екстремен начин.

Анастасија купи 50 хамбургери од ресторан за брза храна и ги запали. Под видеото, таа напиша дека мора да им се спротивставиме на оние кои не тераат само на „полнење на стомакот“.

„Задушувањето на самокритичноста кај масите е обид да се воспостави диктатура со помош на храната – природен бодифашизам“, напиша Саидашева. Овој нејзин коментар ги налути оние луѓе кои се борат секој човек да си го прифати своето тело такво какво што е. „Ваквите активисти ги туркаат луѓето да подлегнуваат на пороците и да консумираат повеќе“ – им одговори атлетичарката. На чија страна сте вие?

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено