Вечер. Жената направила салата, испржила плескавици, помфрит и го чека мажот си од работа. Осум – го нема, девет – го нема, 10 – еве го! Чука на вратата.
– Маричее, отвори, миличка.
– Нема!
Чук-чук-чук
– Маричеее, отвори, милооо!
– Нема!
Чук-чук-чук
– Милоо, да знаеш само со што чукам?!
– Офф, ајде влегувај. Покажи да видам!
– Шише гроздовааа!

Сподели на Facebook
пати видено