Вилард Виган својата уметничка кариера ја започнал на пет години градејќи живеалишта за мравки. Неколку десетлетија покасно, тој пораснал, а неговите дела станувале сѐ помали и помали, за на крајот да почнува да изработува скулптури кои се толку малечки, што можат да се протнат низ иглени уши. Погледнете!

Самовила

sk01

Земја

sk02

Колибри

sk03

Хампти Дампти

sk04

Танго

sk05

Златен Харли

sk06

Круна

sk07

Кочија

sk08

Пиета

sk09

Шешир

sk10

Малата госпоѓица Мафет

sk11

Девет камили

sk12

Кројачот од Глучестер

sk13

Олимписки факел

sk14

Пепелашка

sk15

Сподели на Facebook
пати видено