Велшкиот скулптор Лук Ките добил необична нарачка од „Британскиот центар за метали“ во Шропшир. Скулптурата требало да ја потенцира „критичната состојба“ на горилата, како и проблемите со климатските промени, во што удел имаат и автомобилските компании.

Сподели на Facebook
пати видено