Ова е драматичен момент кога двајца лавови влегоа во борбата со заби и канџи за една женка во Кенија. Интензивната борба се случила во Масаи Мара, Кенија.

Фотографот, аматер, Стивен Ендрјуд од Масачусетс, го фатил моментот кога еден од лавовите го нападнал другиот со цел да покаже доминација пред лавицата. Неверојатните фотографии покажуваат колку може да изгледа страшно, но и величествено една лавовска битка.

Сподели на Facebook
пати видено