„Планета на мајмуните“ можеби и не е толку фикција? Никогаш не треба да ја потценуваме интелигенцијата на мајмуните, бидејќи тие секогаш можат да нѐ изненадат.

Вака изненадени биле и посетителите на Женгжоу зоолошката градина во Централна Кина. Мајмунот првин си го острел каменот, а потоа го искористи на најсоодветен начин.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.

Сподели на Facebook
пати видено