Според изјавата на сириските власти, тие собориле 71 од 103-те истрелани американски ракети. Луѓето излегоа на улиците да го слават добриот противракетен систем што го имаат. Целото ова во бројки за САД значи: 1 ракета чини 832.000 долари, а сите 103 истрелани ракети ги чинеа САД над 85 милиони долари.

Сподели на Facebook
пати видено