Подобро внимавајте, бидејќи во светот постојат и вешти пајаци способни да решаваат сложени архитектонски проблеми. Наместо да се задоволи со обична мрежа, овој амбициозен пајак нашол начин да ја направи најшироката мрежа којашто ќе може да ја исткае.

Како го направил тоа?

Според фотографот, „Пајаков зеде камен и го одвлечка и закачи на својата мрежа. Никогаш не сум видел такво нешто и мислам дека е навистина јако.“

paj01

paj02

paj03

paj04

 

Сподели на Facebook
пати видено