Благодарение на трудот кој го вложил уметникот Џим Бакор, некои од чикашките улични дупки сега се пополнети со цветни мозаици или зајадливи пораки.

На неговата веб страница Бакор држи листа на адреси и фотографии од неговата герила улични уметнички дела, па така, ако патот некогаш ве нанесе во Чикаго, можете да се обидете да најдете некое од нив. Но нема гаранции дека сѐ уште ќе бидат таму.

moz01

moz02

moz03

moz04

moz05

moz06

moz07

moz08

Сподели на Facebook
пати видено