Вистинските зборови во вистинско време можат да го променат животот: Ве тераат да размислувате, да донесувате одлуки или да ја разгледате ситуацијата од поинаков агол. Овој стрип доаѓа со поучна приказна каде мудроста на животот се пренесува на разбирлив јазик.

Многу патувам, често среќавам интересни луѓе. Еден ден се запознав со еден добар човек, кој имаше свој чамец и ме превезуваше до другиот брег.

Зборувавме, тој беше пријатен разговорник со богато животно искуство. Неговиот брод не беше помалку забавен од него, и еден љубопитен детаљ не ми даваше мир.

Човекот само се насмевна и го крена едното весло од водата, а второто го зема со двете раце и го спушти во водата.

Во почетокот, неговите движења беа лесни и едвај забележливи. Но, потоа почна да станува сѐ потешко и потешко, а ние не се приближивме воопшто до другиот брег.

И само кога нашата „вртелешка“ конечно застана, ја започна својата приказна.

Го зеде другото весло во рацете и продолжи…

Човекот молчеше неколку минути за да земе здив, а јас се обидов да ги разберам неговите зборови. И тогаш тој ја кажа најважната работа.

Му се заблагодарив на мудриот човек, и тој продолжи, оставајќи ме со единствена мисла.

Дали сите генијални работи се толку едноставни?

Сподели на Facebook
пати видено