Едноставен експеримент на Дискавери со ласер поставен точно хоризонтално и чамец во кој има двајца кои се потполно убедени дека Земјата е рамна плоча. Ако Земјата е рамна, тогаш ласерот би требало да се движи паралелно со нивото на водата, но погледнете што се случи кога измерија на која висина свети ласерот на далечина од 3 милји.

Сподели на Facebook
пати видено