Природата има билка за секоја болест, само треба да се пронајде и правилно да се употребува.

ВАРУФЛУ® е хербален лек произведен во Македонија, кој се користи како додаток на стандардната терапија при третман на инфлуенца тип А (грип), хепатит Ц вирус и херпес симплекс вирус тип 1.

Растворот е за перорална употреба, се користи како додаток на стандардната терапија, а приготвен е со екстрактција на растенијата Ferula assafoetida и Visci herba. Содржи: Ferula assafoetida, Visci herba, Methyl parahydrohybenzoate,  Prophyl  parahydrohybenzoate, Aqua purificata.

varuflu

ВАРУФЛУ® е избалансирана комбинација на растенија предложени преку монографиите на Светската Здравствена Организација и Европската Агенција за Лекови.

Потврдена од нивна страна неговата ефикасност, безбедност и супериорност во лечењето на инфлуенца тип А – грип, хепатитис Ц (вирус) и херпес симплекс.

Патот на неговиот развој ги запази сите процедури кои Светската Здравствена Организација ги бара како највисоки стандарди за лечење во Европското Здравство.

Потврда за неговата ефикасност е и неговото испитување (клинички студии) изработени од страна на Македонската Академија на Науките и Уметностите и Бугарската Академија на Науките.

Проектот на испитување е воден од светскиот експерт во оваа област, Академик Ангел С. Галабов, кој во својот заклучок со сигурност ја потврдува ефикасноста и безбедноста на овој лек во лечење на грипозни состојби, херпес и хепатит Ц.

Неговиот опсег на дејство е многу поширок и препорачан е во лечење на грипозни состојби, астма, асматичен бронхит, пертусис (голема кашлица).

Употребата на компонираните билки во Варуфлу потврдена е и од страна на Универзитетот на Тајван, каде што неговите еминентни научници потврдиле дека природните антивирусни супстанции во овие билки го убиваат дури и вирусот Х1Н1 (H1N1) – свински грип, како и вирусот на птичјиот грип.

Во најново време и Американските научници преку нивните објавени научни студии го потврдија антивирусното дејство на компонентите во Варуфлу.

Германскита научници во своите студии ја оправдуваат употребата на компонентите во Варуфлу при палијативни терапии кај тумори и канцери.

Лекот може да се купи во сите аптеки низ Македонија, во аптеките на Еурофарм, Виола, Биолек и другите подобро снабдени аптеки.

За повеќе информации обратете се на следниве телефони:

Канцеларија Скопје:
02 3215 800 (понеделник – петок од 8:00 – 16:00)
070 259 222, 075 259 222 (нон стоп)

Аптека Варуфарм:
02 3177 922
ул. Водњанска бр 18, Скопје

Сподели на Facebook
пати видено