Според законите на Флорида, ниту еден од овие силувачи и убијци не смее да живее поблиску од 300 метри од училишта, детски градинки, паркови и игралишта. Во некои градови ова растојание се зголеми на 760 метри. За сиот овој џган тешко е да се најде сместување во градовите и да се обидат да се реинтегрираат во општеството, зошто тие живеат во импровизирани села далеку од цивилизацијата.

Историјата на ова село започнува во 1964 година, кога група берачи на шеќерна трска си направиле импровизирани куќички. Во 2009 година, свештеникот Дик Вирва го прилагодил за оние кои биле осудени за разни сексуални злосторства. Тој го привлече вниманието на јавноста кон проблемите на криминалците и најде место за нив.


Сподели на Facebook
пати видено