Фотографот Питер Торп од Бристол си има своја мала традиција која ја започнал пред 20 години. Секој Божиќ го трансформира неговото куче Рагл во различни животни. Други фотографи често би прибегнале кон Фотошоп, но Питер употребува вистински реквизити. Фотографиите потоа им ги праќа на членовите од семејството, пријателите и клиентите како новогодишни картички. За жал, оваа интересна традиција се ближи кон својот крај бидејќи Рагл старее и станува сѐ послаб. Ова ќе му биде последната Нова година како фотомодел и потоа ќе се пензионира.

Глушец, 2014

ng01

Магаре, 2007

ng02

Овца, 2010

ng03

Камила, 2006

ng04

Мисирка, 2009

ng05

Пингвин, 2011

ng06

Птица, 2913

ng07

Сподели на Facebook
пати видено