Русите во соработка со корејците го направија костимот „Хопо“ користејќи специјални иновативни бамбусови влакна, кои корејците ги користат за потребите на својата армија. Освен што костимот штити од екстремно ниски температури, тој е и многу полесен од обичната облека поради таканаречените „воени влакна“ од кои е направен.

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено