Двајца рибари ловеле на исто место на реката и се спријателиле. Едниот предложил да се договорат кој ден да доаѓаат за повторно да се дружат:
– Јас сум тука во четврток…
– Четврток ли? Чекај, вторник, среда… не можам во четврток – имаме концерт.
– Тогаш во петок…
– Пак имаме концерт… може во сабота, тогаш нема концерт.
– Колега, ти музичар ли си?
– Не бе колега! Ја „плескам“ жената на диригентот, па се усогласувам со концертите.

Сподели на Facebook
пати видено