Моќта на природата најдобро може да се види од овој прекрасен и огромен грбав кит, кој го преплаши осамениот рибар во калифорниските води. Иако заливот Монтереј, Калифорнија е популарно место за гледање китови, рибарот не можеше да очекува огромниот ѕвер да дојде толку близу до неговиот брод, наречен Баја Суено.

Зашеметувачките фотографии и снимки од китот биле опфатени од Даглас Крофт и набљудувачката на китови Кејт Камингс.

Сподели на Facebook
пати видено