Рибар фаќа златнен кит! И како што е ред, китот му прозборува со човечки глас:
– Пушти ме, ќе ти исполнам три желби.
Рибарот по кратко размислување:
– Сакам да знам… колку тежиш?
– Околу 24 тони. Кажи си ја сега и втората желба? – се направил паметен китот.
– Абе каква желба бе, имам 24 тони злато!

Сподели на Facebook
пати видено