Интернет гигантот направи револуционерен чекор и во областа на угостителството. А процесот на служење оди века:

Седнувате на столче во ресторанот и со помош на апликација на вашиот мобилен телефон прво го сликата QR кодот за да знае еден од роботите каде да дојде. Потоа одите во супермаркетот кој е споен со ресторанот, си бирате свежа морска храна, а потоа роботот ви ја носи зготвена на местото што претходно сте го одбрале.

Сподели на Facebook
пати видено