Убедливо најинтересната трка на СП во атлетика до сега. На мешаната трка 4×400 метри, во секој тим имаше по 2 жени и 2 мажи. Полјаците во првите две измени пуштија мажи, за на крај да завршат со жена, додека сите други мешани тимови, за крај чуваа маж. Биологијата си го направи своето.

0

Сподели на Facebook
пати видено