Рамче и Ајшето седат во дневната соба и Рамче ѝ објаснува на жена си:
– Замисли! Утре во кафаната ќе има натпревар „Мистер најнадарен“.
Ајше:
– Рамче, знаеш дека не сакам луѓето да ти го гледаат?
Рамче:
– Ама наградата е 3000 денари…
Ајше:
– Сепак, не сакам!
Следната вечер Рамче се враќа дома со задоволна фаца и брои купче пари од по 100 денари.
Ајше:
– Ах ти, мрсник, значи сепак им го покажа?
Рамче:
– Не се лути мори Ајше, покажав само дел, колку за да победам…

Сподели на Facebook
пати видено