Се вратил малиот Рамче од училиште со единица и татко му веднаш почнал да го тепа.
– Зошто ме тепаш, бе тате! И Александар има единици и Арбен исто така, но нивните татковци не ги тепаат!
– Ти не ги гледај нив, сине! Арбен кога ќе порасне ќе замине за Швајцарија, Александар за Америка или Западна Европа. И кога ќе останеме само ние ромите во Македонија, кој ќе не управува, кој?! Затоа треба да учиш!

Сподели на Facebook
пати видено