Уметникот Брус Рајли од Чикаго ги покрива сликарските платна со апстрактни органски форми од слој по слој нафрлена боја и смола. Гледајќи ги неговите дела онлајн е тешко да се согледа длабочината на секое дело, во кое светлината може да навлезе од повеќе агли, правејќи сенки длабоко во сликата. Рајли создава употребувајќи повеќе експериментални техники, често искористувајќи ги непланираните грешки како интересни детали.

bruce-1

bruce-1

bruce-2 bruce-2

Сподели на Facebook
пати видено