Сите знаеме дека има 7 смртни гревови. Но, ако ја вклучите фантазијата и ја поврзете со нашиот секојдневен живот и додадете добра доза на хумор, тогаш ќе сфатите дека постојат многу „негативни“ карактеристики на 21-виот век.

Денешните илустрации се посветени токму на нив. Дали се пронајдовте во некој од овие „смртни гревови“?

Гордост

Ненаситност

Завист

Страдалец

Блудник

Алчност

Гнев

Лаком

Мрзливец

Кодош

Доцначот

Коментатор

Брендо-манијак

Номад

Серијалоблудник

Сподели на Facebook
пати видено