Бадминтон е игра слична на тенисот и се игра со два или четири играчи. Иако бадминтон до неодамна се сметалше за рекреативен спорт, тој во поново време е олимписки спорт. Играта е слична на тенисот при што топчето е со пердуви и се удира со рекетот преку мрежа во спротивното поле од теренот.

Сподели на Facebook
пати видено