Тервел е 14 годишен Лабрадор кој порано бил злоупотребуван, трескан од ѕид, поради што сега е слеп и делумно глув. Поради оваа негова состојба, Тервел бил заглавен во својата кошница, се додека сопственичката во домот не ја донела мачката Пудитат. Пудитат не е многу фина со другите мачки, но за чудо таа и Тервел станаа најдобри другари. Уште позачудувачко е што мачката сфатила дека кучето има проблем и сега таа е негов водич.

15405509150_a0a36fa282_o

15591114055_e14ebc3879_o

15591949522_43c231636b_o

Сподели на Facebook
пати видено