Burning Man (Запалениот, горечкиот човек) е годишен фестивал кој се одржува во Блек Рок Сити – привремена населба изградена во пустината Блек Рок во Невада – и се опишува како општествен и уметнички експеримент.

Сепак општеството треба да слушне и за Балканот, нели? Затоа оваа група на верни Балканци решија да остават дел од нашата култура на жешкиот песок во Невада.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.

Сподели на Facebook
пати видено