Во Твер, на улицата Двор Пролетарка, вториот кат од станбена зграда изгоре, а повеќе од 30 лица беа евакуирани. Пожарникарите кои шетаат низ становите спасија не само луѓето, туку и мачка и куче.

Вниманието остана особено на мачката бидејќи вдишала премногу јаглерод моноксид. Спасувачот – постар потполковник Андреј Меистер ја спасил и ѝ дал маска со кислород. Пет минути подоцна, мачката се освестила и е во добра состојба. Пожарот бил брзо изгаснат и никој не е повреден.

Сподели на Facebook
пати видено