Кога имаме премногу работа, честопати паничиме и се обидуваме да сториме сé што е потребно истовремено. На крајот, ништо не функционира и ние сме збунети. Во овие ситуации, способноста за префрлање од една задача во друга не е толку важна како и способноста да се концентрираме. Во оваа статија, ние ќе ви помогнеме да ја развиете оваа вештина.

Погледнете ја оваа фотографија со замок. Треба да ги најдете 10-те предмети кои не припаѓаат таму. Имате 1 минута. Почнете сега!

Ако имате проблем во потрага по предметите, еве неколку совети:

  1. Друго име за главата;
  2. Ве заштитува од лошо време;
  3. Ноќен ловец;
  4. Спортска опрема;
  5. Дава млеко;
  6. Што користи дрвосечач;
  7. 2018 кинески хороскоп;
  8. Има грива;
  9. Рептил со долго тело. Може да биде отровен;
  10. Каубојците го имаат тоа.

Одговори:

1. Череп; 2. Чадор; 3. Був; 4. Топка; 5. Коза; 6. Секира; 7. Куче; 8. Лав; 9. Змија; 10. Пушка.

Колку брзо ги забележавте сите предмети? Кој од нив ви беше најтешко да го најдете?

Сподели на Facebook
пати видено