Кога на 77 годишната Шила Марш и дијагностицираа рак во крајна фаза и и преостануваа денови живот, нејзините потомци решија да и ја исполнат последната желба. Нејзината последна желба пред да умре беше да си го види за последен пат Бронвен, нејзиниот коњ. Семејството во соработка со докторите организираа посебен настан пред влезот на болницата во Виган, Велика Британија. Сцената беше овековечена од страна на медицинските сестри и објавени на интернет со дозвола на семејството.

baba1

bab2

Шила Марш почина неколку часа потоа.

baba3

Сподели на Facebook
пати видено