Мите се враќа дома поднапиен доцна вечерта. Потпирајќи се на масата, си ги празни џебовите. Жена му ги брои парите.
– Си зел плата, а ти фалат 1000 денари!
– Па, се почестивме со колегите во еден бар.
– Да се почестите со 200-300 денари, а останатите?
– Па… тој беше стриптиз бар! И таму треба да им дадеш и некоја пара на девојчињата…
– Глупак! 800 денари си дал за да ти се соблекува некоја си!!! Јас за 100 денари ќе ти се соблечам, бе! Еве на – гледај!
Жената почнува да се соблекува, а Мите, гледа, гледа…
– И што ќе кажеш, а? – го прашува жена му.
– Абе, да ти кажам – подруго си е кога е поскапо!!!

Сподели на Facebook
пати видено