– Дедо попе, ми умре мачката. Ќе и ја отпееш ли молитвата?
– Не може чедо! Ние пееме само луѓе. Оди во протестантската црква. Тие за пари се ќе направат.
– Велиш за пари ќе го испеат мачето а? А 100 евра дали ќе ми стигнат?
– Абе ти зошто не кажуваш дека маченцето е крстено?

Сподели на Facebook
пати видено