Денес „благодарение“ на технологијата децата се помалку и помалку ги вклучуваат мозоците, за да ги решат секојдневните проблеми и разликата од претходните генерации се огромна, особено ако размислиме дека некои од нашите родители немале пристап ниту до дигитрон.

Сепак родителите се тие кои треба да преземат мерки за нивното дете да не стане „повторувач и гуглач“. Оваа мајка му порача на синот дека повторно ќе си го пишува сам домашното по математика, откако го фати како виртуелниот асистент на Амазон, Алекса му ги решава задачите. Мора да признаеме, иако децата паѓаат на полето училиште нивната снаодливост се зголемува на други начини.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.

Сподели на Facebook
пати видено