Чиновникот поголемиот дел од кариерааата го поминал во провинцијата Хаинан, бил осомничен за корупција, но никој не очекувал дека работата отишла толку далеку. Сега, откако го фатија, иднината не може да му се нарече розова – корумпираните службеници во Кина се осудуваат на смртна казна.

Само за илустрација, државните резерви на злато на Македонија се 6 тони.

Сподели на Facebook
пати видено