Понекогаш еден мал детаљ може да предизвика ефект на пеперутка и да донесе големи промени. Кој знае како ќе се развијат настаните ако го промените барем вашиот став кон нив.

Едно утро, на една девојка ѝ се случи чудо, по што започнал синџир на неверојатни настани.

Таа беше воодушевена од цветот и отишла на работа во прекрасно расположение, не забележувајќи ништо наоколу.

Не секој ден цветаат орхидеи, па ова било нешто посебно, и нашата хероина одлучи да биде малку пољубезна.

Топлите зборови не го оставија човекот рамнодушен и не забележа како и тој самиот бил исполнет со љубезност.

Кога го слушна тој предлог, жената веднаш заборави на нејзините грижи и проблеми, нејзиното срце се исполни со топлина.

Пристигна на работа во одлично расположение и ѝ таа сакаше да разубави нечиј ден.

Старицата го добила своето внимание за денот и реши наместо секојдневното негодување, да подари комплименти.

Синџирот на љубезност продолжи да работи, а сега секогаш зафатената млада дама, од никаде, има време да му помогне на својот колега.

Како што веројатно веќе сте претпоставувиле, по работата тој побрза дома – да ѝ угоди на својата сакана.

Некои веруваат во знаци, други не, добро, и ние веруваме во циклусот на доброто. Дали некогаш ви се случило такво нешто?

Сподели на Facebook
пати видено