Се враќа Арбен дома од војната во Сирија и на вратата го дочекува остарената мајка. Арбен за да ја воодушеви ѝ вели:
– Гледај мајко што можам!
Го зема калашот, почнува да пука кон сливата во дворот и сливата паѓа.
– Браво сине!
Арбен пак:
– Тоа не е ништо, а гледај го ова!
Ја зема базуката, распалува кон шталата и шталата се срушува.
– Браво сине!
Арбен пак:
– А гледај го сега ова, најдобро е!
Вади рачна бомба, го трга осигурувачот, ја фрла во полското WC во дворот и WC-то се разлетува на парчиња.
Мајката му вели:
– Браво сине, да беше жив татко ти, многу ќе се израдуваше.
– Како да беше жив?!
– Па пред да дојдеш ти, тој отиде во WC.

Сподели на Facebook
пати видено