Морничави фотографии ги доловуваат остатоците од стари автомобили наредени високо на едни врз други во она што е наречено „Пештера на изгубени души“ под велшката планина. Истражувачот Герет Овен одлучи да го истражи нерасчистениот рудник во Велс, кој се претвори во ѓубриште за автомобили уништени во сообраќајки, околу 60 години откако се затвори.

Неверојатни фотографии покажуваат еднинствен зрак на светлина што ги погодува возилата над сѐ уште сината вода, со тоа што Ford Cortina е избалансиран на врвот. Повеќето автомобили се од 1970-тите па наваму и длабочината на рудникот може да биде дури и 30 метри под земја, а можеби и повеќе.

Сподели на Facebook
пати видено