Уметницата Маријам Паре само што ја почнала нејзината уметничка кариера како дваесетгодишна студентка во 1996 кога била застрелана во `рбетот и останала неподвижна од вратот надолу. И покрај тешките околности и ограничености коишто морала да ги прифати, Паре нашла начин како да продолжи по нејзиниот уметнички пат. Додека била на терапија, научила како да го напише своето име држејќи го пенкалото во уста, и со текот на времето таа умешност постепено ја довела до воспоставување контрола и над сликарската четкичка. Во интервју за USA Today, таа вели, „Мислам дека сега сум подобра отколку кога сликав со моите раце.“

sl01

sl02

sl03

sl04

sl05

sl06

sl07

sl08

Сподели на Facebook
пати видено