2019 убаво им почна на ловците на богатство Адам и Лиза од Велика Британија, кои откриле огромно богатство од сребрени монети од 11 век.

Тие изброиле повеќе од 2500 монети, кои датираат од времето на Харолд II и Вилијам I. Тие не откриваат каде ги нашле монетите, туку само дека користеле модерен детектор за метал.

По оценувањето на богатството, од страна на експертите на локалниот музеј, ловците на богатството ќе бидат наградени.

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено