Некои велат дека и малите дела на љубезност го прават светот подобро место за живот и тоа е точно. Но, сепак постојат луѓе кои се спремни несебично да направат големи работи.

Таков е и херојот од денешната приказна, тој решил да посвои не едно туку три деца, откако и самиот бил израснат од згрижувачки семејства.

Бери Фармер од Ричмонд, Вирџинија, доби лиценца да биде згрижувачки родител на 21 година

Откако бил израснат од баба преку програмата наречена „грижа за сродство“ која им овозможува на другите членови на семејството да стапуваат и да одгледуваат дете кога нивните родители не се способни, Бери Фармер ја знаеше важноста да се има родителска фигура во животот на детето.

Тој го посвои својот најстар син Џексон во 2011 година, а потоа Ксавиер во 2013 година и најмладиот, Џеремаја, во 2014

Затоа, тој доби лиценца да биде згрижувачки родител што е можно поскоро и го зеде осумгодишното момче, Јаксон, во 2011 година на млада возраст од 21 година. Оригиналниот план беше Џексон да остане со него додека неговото семејството беше подготвено да го врати назад, но во неочекуван пресврт, Џексон побара од Фармер да биде негов „засекогаш татко“ кога се соочи со можност да живее во згрижувачки семејства.

Тој ги посвоил момчињата знаејќи колку може да биде тешко да се порасне без татко. Џексон вели дека на овој начин сака да ѝ оддаде почит на бабата што го одгледала.

Две години по посвојувањето на Џексон, тој помисли дека е добро момчето да има брат и посвои уште еден син, Ксавиер, уште во 2013 година. По една година привремено го посвоил Џеремаја, но исто како со првиот син работите се смениле и решил да го посвои, трајно.

Сподели на Facebook
пати видено