Кинезите им испланирале мини град на своите деца, со цел да ги навикнат на животот во заедница. Секоја зграда има посебен дизајн кој ја отсликува нејзината намена. Конкретниов проект ќе се гради во градот Хангжу, а го разви архитектонското биро LYCS Architecture. Во него ќе уќат 27 паралелки од основното образование, како и 12 групи ученици од претшколска возраст. Ова е само уште еден показател на тоа колку се разви Кина и каде отиде во однос на остатокот од светот. Со Македонија со своите бедни корумпирани политичари, нема ни поента да се споредува.

Сподели на Facebook
пати видено