Параолимпијадец. Мотивациски говорник. Комичар. Автор. Академски граѓаник. Лампа! Чекај, што? Џош Сандквист повторно успеа да ги насмее луѓето маскирајќи се во лампа оваа година за Ноќта на вештерките.

Кога станува збор за Ноќта на вештерките, да се има само една нога е огромна придобивка за Џош, а не пречка на патот. Тој го користи својот инвалидитет за да ги направи најкреативните костуми и да донесе насмевки на лицата на луѓето.

Кога имал само 9 години Џош ја изгубил својата нога поради ракот. Преку неговата издржливост и добрата смисла за хумор тој успеал секогаш да го искористи животот со попреченост – особено на Ноќта на вештерките. Благодарение на неговата и креативноста на неговата сопруга, секоја година носи нова извонредна креација. Погледнете ги костимите низ годините наназад и видите како изгледа неговиот костим за 2019 година.

2010

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Сподели на Facebook
пати видено