Годинава станот на австрискиот фотограф Клаус Пичер бил полн со расипана храна. Не, не затоа што Пичер бил мрзлив или бил на одмор.

Фотографот подготвувал уникатна фото сесија за да го истакне недостатокот на храна во современиот свет.

Проектот е наречен „Една третина“. Името се однесува на потресната статистика дека речиси цела една третина од храната која се произведува во светот се фрла без да се изеде. Пичер дошол до идеја визуелно да го истакне овој феномен на расипништво додека во извесни региони се гладува. Резултатот на тоа е серија од сенишни фотографии на храна во последните фази на нејзиното распаѓање.

Домати

hr01

Сирење

hr02

Пилешко

hr03

Чоколадни колачи

hr04

Јајца

hr05

Грчки кнедли

hr06

Јагоди

hr07

Ананас

hr08

Сподели на Facebook
пати видено