Децата имаат извонредна љубопитност кога станува збор за разбирање на светот околу нив. Само спојте ја таа љубопитност со нивната природна невиност и ќе сфатите колку се всушност смешни децата. Додека нивните набудувања и прашања понекогаш прават родителите да потонат од срам, најдобро е да не ги спречуваме затоа што љубопитноста ја буди креативноста.

И додека децата можат да имаат смешни прашања за било што религијата не е исклучок, особено за оние што се одгледуваат во христијанските семејства. Затоа, кога една учителка ги замоли своите ученици од 3-то одделение да му пишуваат писма на Бога, му поставија неколку интересни прашања. Иако веројатно ненамерно беа смешни, децата обезбедија неколку комични моменти.

„Драги Боже, се обложувам дека е многу тешко да ги сакаш сите во светот. Има само 4 луѓе во нашето семејство и јас никогаш не можам да го направам тоа. Нен.“

„Драги Боже ти благодарам за малото братче, но јас се молев за кученце. Џојс.“

„Драги Боже супер е што секогаш ги ставаш ѕвездите на вистинското место. Џеф“

„Како знаеше дека си Господ? Шарлот“

„Драги Боже дали имаше намера жирафите да изгледаат така или беше несреќа? Норма“

„Драги Боже, кој ги црта линиите околу државите? Нен“

„Драги Боже зошто немаш измислено нови животни? Сѐ уште ги имаме оние старите. Џони.“

„Драги Боже мислам дека никој друг не би бил подобар Господ. Па само сакам да знаеш, но не го велам тоа затоа што си Господ. Чарлс.“

„Драги Боже дали навистина си невидлив или тоа е само трик? Луси“

„Драги Боже на Ноќта на вештерките ќе носам костим на ѓаволот, дали ти пречи тоа? Марни“

„Драги Боже дали свештеникот Коу ти е пријател или се познавате преку бизнисот? Дони“

„Драги Боже те молам стави празник помеѓу Божиќ и Велигден. Нема ништо добро сега таму. Џини“

Сподели на Facebook
пати видено